4 מתכוני מרשמלו מפתיעים שימתיקו לכם את הבידוד

4 מתכוני מרשמלו מפתיעים שימתיקו לכם את הבידוד

כל ילד יסכים כי המרשמלו הוא המלך הבלתי מעורער של קינוחי המדורה. מרשמלו צלוי על מקל הוא אחד האייקונים החזקים ביותר של הקומזיץ (לצד הקרטושקה המפורסם) וללא ספק הקינוח האהוב ביותר מסביב למדורה. לכן אין לנו כל כוונה להתחרות בו… אבל אפשר בהחלט לשדרג אותו!

הנה כמה מתכונים שישדרגו לכם את המרשמלו הצלוי הקלאסי ואפשריים בקלות גם בבית.

סמורס:

סמורס

אחרי הקינוח הזה, לא בטוח שתצליחו לחזור עוד למרשמלו הצלוי כפי שהכרתם קודם.

אז מה זה בעצם “סמורס”  אתם שואלים? “S’more” הוא קינוח מדורה מסורתי, הפופולרי בארצות הברית, מקסיקו וקנדה ומורכב ממרשמלו צלוי וקוביות שוקולד המונחים בין שתי עוגיות.

ביחיד: סמור – s’more

ברבים: סמורס – s’mores

השם “סמורס” – “s’mores” הוא למעשה קיצור של שתי המילים some – more  כלומר התכווצות של הביטוי “עוד קצת”, כרמז לכך שתמיד נרצה עוד. ומי שכבר ניסה יודע – אי אפשר להפסיק לאכול אותם. אז איך עושים את זה:

מצרכים:

  • עוגיות פתי בר, או כל סוג אחר של עוגיות לפי העדפתכם האישית
  • קוביות שוקולד בטעם המועדף עליכם
  • חבילת מרשמלו
  • שיפודים

 אופן ההכנה:

קחו עוגייה והניחו עליה 2-3 קוביות שוקולד

שפדו מרשמלו וצלו אותו על להבה למידת העשייה המועדפת עליכם

קחו את המרשמלו הצלוי בעודו עדיין חם על המקל, והניחו אותו מעל השוקולד. כעת קחו עוגייה נוספת, כסו איתה את המרשמלו החם, ולחצו חזק מספיק כדי לשלוף את המקל, כך שמתקבל מעין סנדוויץ’ “סמור” מתוק.

לאחר שה”סמור” מורכב, תנו לו לשבת מספר שניות כדי שהחום ימס מעט את השוקולד.

בתאבון.

רוצים שדרג גם את הסמורס ? נסו את המתכון הבא:

גביעי סמורס – אותה גברת בשינוי אדרת!

אנחנו לא מכירים אף ילד שיפסח על חוויות הקינוח הזה. ולמען האמת, גם לא מבוגר. בוורסיה הזו של ה”סמור” האמריקאי אפשר להיות יצירתיים ולהתנסות במגוון שילובים של טעמים בתוך גביע הגלידה. כך כל סועד יכול להרכיב לעצמו את הקינוח האישי שלו, לפי טעמו והעדפותיו הקולינריים.

מצרכים:

  • גביעי גלידה
  • שבבי שוקולד מריר / שבבי שוקולד לבן / נטיפי חמאת בוטנים
  • מיני מרשמלו
  • תוספות שונות – בננות / תותים / פירות יער / אגוזים / סירופ מייפל / ממרח שוקולד / חמאת בוטנים או כל תוספת אחרת שחשקה בה נפשכם.

אופן ההכנה:

מרחו את פנים הגביע בממרח שוקולד / מייפל או חמאת בוטנים.

הכניסו לתוך גביע הגלידה את קומבינציית המרכיבים החביבה עליכם. כאשר גביע הגלידה גדוש ומלא, עטפו אותו בנייר כסף וצלו הכל יחד על גחלים חמות למשך 2-3 דקות.

דאגו לסובב את הגביע כך שיצלה מכל הכיוונים.מומלץ לגוון ולמלא גביעים שונים בקומבינציות שונות.

מממממ…. ממכר!

*במידה ומכינים בבית, ניתן להכניס את הגביעים העטופים לתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות, או לצלות על להבה גלויה מעל הכיריים.

גביעי סמורס

תותים עטופים במרשמלו

אלגנטי וטעים ואפילו קצת בריא

מצרכים:

  • תותים
  • שוקולד בטעם המועדף עליכם
  • מרשמלו (3 מרשמלו לכל 10 תותים)
  • שיפודים
  • שני כלים חסיני חום

אופן ההכנה:

שפדו את התותים והניחו בצד, המיסו את השוקולד בכלי חסין חום תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה.

טבלו את התותים המשופדים והניחו בצד להתקרר.

חממו את המרשמלו בכלי חסין חום, כאשר המרשמלו נפוח מאוד ורך, הורידו מהאש וערבבו ערבוב קל.

צריכה להתקבל עיסת מרשמלו נוזלית ומעט צמיגית.

בזריזות טבלו את התותים המצופים בעיסת המרשמלו.

צלו את התות מצופה המרשמלו מעל האש כך שהמרשמלו יהיה שחום וצלוי למידת העשייה האהובה עליכם.

שימו לב:

* את השוקולד והמרשמלו ניתן להמיס גם על המדורה בכיס / קערה שניתן להכין מנייר כסף

* במידה ומכינים בבית, ניתן להמיס את השוקולד והמרשמלו במיקרו:

המסת השוקולד במיקרו: חממו את השוקולד בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס לחלוטין, ערבבו את השוקולד בין פולס לפולס.

המסת המרשמלו במיקרו: חממו את המרשמלו בפולסים של 20 שניות עד שהוא נפוח מאוד ורך, הוציאו מהמיקרו וערבבו קלות.

בתאבון.

אם אוכלים לא נוהגים! מרשמלו שיכור

מרשמלו שיכור

קינוח לבני 18+ שנותן “קיק” קטן לערב עם החבר’ה מסביב למדורה. פשוט ככל שיהיה, הטריק הזה ישנה את כל חווית המרשמלו שלכם לנצח, וגם את חווית השתייה.

מצרכים:

  • מרשמלו על שיפוד
  • שתייה חריפה לפי העדפתכם

אופן ההכנה:

צלו את המרשמלו למידת הצלייה האהובה עליכם

טבלו את המרשמלו הצלוי במשקה… יש לזלול בזריזות כל עוד המרשמלו עדיין חם, כמה שיותר חם, כך טעים יותר.

בתאבון!

שימו לב:

* אם המרשמלו צלוי מאוד וכמעט נמס מן השיפוד, תצטרכו להיות זריזים, לטבול במשקה לאכול במהירות לפני שיפול לתוך כוס המשקה שלכם.

* מומלץ לנסות עם ליקרים מתוקים כמו “בייליס”, “שרידנס”, ליקר קפה וכו’, אבל אם אתם בכל זאת מחובבי המשקאות החזקים, לכו על זה!… הכל הולך.

*לא מתחברים לטבילת אוכל בכוס השתייה שלכם? לא נורא! צלו את המרשמלו שלכם למידת הצלייה האהובה עליכם, וזללו אותו בעודו חם יחד עם שלוק מהמשקה שלכם. התוצאה דומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *