ארוחת שישי בשטח (בערכת מסטינג 3) שלא תבייש אף סבתא מרוקאית

בישול ארוחת הערב בשטח היא אחת הפעולות המורכבות בקמפינג, היא תמיד תופסת אותנו שאנחנו במרוץ עם השקיעה נמנעים מלבשל בחשיכה, לרוב דורשת מאיתנו הרבה התארגנות של ציוד מראש ועם הרבה בלאגן בסידור ובשטיפה אחרינו כשהכל כבר מוכן.
אז דאגנו לכם כאן לארוחת שישי בת 3 מנות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ואת כולן ניתן לבשל בעזרת ערכת מסטינג 3.

מרכיבים : (ל 6 סועדים)
3 כוסות מים
1 כפית מלח שולחן
1/3 כוס שמן זית
500 גרם סולת

אופן הכנה :
מרתיחים את המים עם המלח ,
מוסיפים את השמן , מערבבים ומנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה .
תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את הסולת ומבשלים כ 10 דקות עד שהסולת ספג את כל הנוזלים והתקשה מעט .
מורידים מהאש מכסים את הסיר ונותנים לו לנוח כחצי שעה .
לאחר המנוחה מפוררים את הסולת דרך מסננת בעובי רצוי והקוסקוס מוכן .

מרק עוף לקוסקוס
מרכיבים : (ל 6 סועדים )
6 יח’ שוק עוף
2 בצלים בינונים חצויים
4 שיני שום קלופים
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
4 גבעולי סלרי אמריקאי מופרדים מהעלים וחתוכים גס
1 דלורית קטנה נקייה חתוכה גס
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים מסוננים
1/4 כרוב חתוך גס
3 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לרבעים
1 כוס כוסברה קצוצה
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן

אופן הכנה :
מחממים את הסיר על אש גבוהה
מוסיפים את השמן והשוקיים ומשחימים קלות .
לאחר מכן מוסיפים את הירקות לפי הסדר בהפרשים של 2 דקות :
בצל , שום , גזר , סלרי(ללא העלים), דלורית , כרוב וגרגירי חומוס.
מבשלים כ 5 דקות ומוסיפים את הכורכום , כמון ומלח ומערבבים היטב,
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומרתיחים .
לאחר רתיחה מוסיפים את התפוחי אדמה, עלי הסלרי, עלי דפנה ופלפל אנגלי
מבשלים עד רכות תפוחי האדמה כחצי שעה על אש קטנה ,מוסיפים את הכוסברה משלימים טעמים וסוגרים את האש .

המתכון באדיבות שף אלון הירטנשטיין

מרכיבים : (ל 6 סועדים )
150 גרם רסק עגבניות
1 כפית כמון
3 כפיות פפריקה מתוקה
4 פלפלים חריפים יבשים
1כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
5 שיני שום פרוסים
1/3 כוס שמן
2 כוסות מים
6 מנות דג בורי ללא עצמות כ 150גרם כל מנה

אופן הכנה :
מחממים את המחבת על אש גבוהה וצורבים את הדג עם השמן כ 2 דקות
מכל צד, מוציאים את הדגים מהמחבת ומניחים בצד .
באותה מחבת עם השמן שמים את כל התבלינים והשום ומחממים על אש נמוכה .
לאחר כ 2 דקות מוסיפים את הרסק עגבניות ומבשלים כ 5 דקות ביחד , מוסיפים את המים והפלפל חריף ומגיעים לרתיחה.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 10 דקות , הרוטב צריך להיות במרקם חלק וסמיך חלקית, במידה ונראה שחסר מים יש להוסיף מעט .
טועמים ומשלימים טעמים לפי הצורך, מוסיפים את הדג ומבשלים עוד 10 דקות עם מכסה, מפזרים את הכוסברה ומגישים.

דילוג לתוכן