גלידה בשטח

גלידה בשטח

הקיץ כבר כאן ואיתו הגיע הרעב למעדן המרענן והמתוק שחיכינו לו כל החורף – גלידה!

כשהטמפרטורות עולות והשמש מכה ללא רחם, אין תירוץ טוב יותר להתנחם בו בכדי להתענג על גביע גלידה. אז הרשו לנו להציג בפניכם מתכון מנצח לגלידה משובחת שניתן להכין בכל מקום, גם בשטח.

ללא מכונת גלידה, ללא מיקסר ואפילו ללא מקפיא.

והחלק הכי טוב, את הקלוריות הנוספות שתצברו מאכילת הגלידה הזו, תשרפו עוד לפני שאכלתם אותה (:

מתכון זה הוא לא רק מתכון מנצח, אלא כיף שלם בזמן ההכנה, ילדים יכולים להכין אותו תוך כדי משחק, מבוגרים יכולים להכין אותו תוך כדי ריקוד… והתוצאה היא כמעט בגדר קסם.

אז תקראו לזה משחק, תקראו לזה ניסוי מדעי, תקראו לזה איך שתרצו… על דבר אחד יש הסכמה –

זה טעים! 

כלים

  • 2 שקיות אטומות לאוכל (זיפלוק) בגודל ליטר
  • כלי קיבול גדול פי 3 לפחות משקיות הזיפלוק – 2 שקיות זיפלוק בגודל של 4.5 ליטר או צנצנת פלסטיק אטומה או כדור בלוי שאינו עוד בשימוש + דבק חבלה
  • כף הגשה

חומרים

  • שק קרח (כזה שקונים בתחנות הדלק)
  • ½ כוס מלח גס
  • ½ כוס חלב 3% שומן
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס אינסטנט פודינג וניל עבור הכנת גלידת וניל, או ¼ כוס אינסטנט פודינג שוקולד עבור הכנת גלידת שוקולד
  • קורט מלח
  • חצי כוס תוספת לגלידה (לא חובה, אבל מאוד מומלץ)
    תוספות אפשריות: שוקולד צ’יפס / שוקולד נוטלה / עדשי שוקולד / מרשמלו / 2 כפות קפה מרוכז / נטיפי חמאת בוטנים / שברי עוגיות / דובדבנים מסוכרים /  אגוזים מסוכרים / מחית תות / מחית מנגו או כל תוספת שעולה על דעתכם
  • גביעי גלידה או כוסות גלידה וכפיות
  • סוכריות צבעוניות לקישוט (לא חובה)
ארזנו הכל כולל הכל בצידנית רכה kartiv-15L שלנו ויצאנו למשימה...


למגוון צידניות רכות Kar-tiv הקליקו כאן

אופן ההכנה

  1. מערבבים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר, אבקת הפודינג וקורט המלח לתערובת אחידה. מצרפים את התוספת הרצויה ומערבבים קלות. שופכים את התערובת לתוך השקית הקטנה וסוגרים היטב.
    כשאין כלים מיותרים ללכלך, אפשר לערבב הכל ישירות בתוך השקית.
  2.  אוטמים את השקית עם התערובת ומכניסים אותה לשקית נוספת בגודל זהה, בכדי להבטיח כי התערובת לא תדלוף במהלך ההכנה, ואוטמים גם אותה.
  3. מוסיפים קרח לכלי הקיבול הגדול יותר (שקיות הגדולות, הצנצנת או הכדור הבלוי), עד לרבע מגובה הכלי ושופכים מעליו 1/4 כוס מלח גס.
  4. מכניסים את השקיות הקטנות שסגרנו לתוך כלי הקיבול הגדול יותר, ממלאים את יתר הכלי בקרח, דואגים שהשקיות הקטנות יכוסו מכל צדדיהן בקרח, מוסיפים את שארית המלח וסוגרים היטב.

5. מנערים במרץ במשך 15-20 דקות תוך כדי משחק, ריקוד או בכל דרך שתבחרו, עד שהתערובת הגיעה למרקם גלידתי סמיך ורך.

6. מוציאים את השקית הקטנה, מעבירים את הגלידה לגביעים או כוסיות הגשה, מקשטים בסוכריות ומגישים.

הערות והארות:

  • כשמגיעים לתוספות, זה הזמן להתפרע! אל תרסנו את היצירתיות שבכם. התוספת שתבחרו היא מה שבאמת יהפוך את הגלידה שלכם מגלידה בסיסית ופשוטה לגלידת בוטיק ייחודית שתדהים את כל הסועדים מסביב.גלידת בן אנד ג’ריס התפרסמה בזכות שילובי הטעמים החדשניים והמקוריים שהם ממציאים כל שנה מחדש. – גם אתם יכולים (:
  • שימו לב שהתוספת שבחרתם אינה נוזלית מידי, תוספת נוזלית עלולה לשנות את הטקסטורה והסמיכות של הגלידה ולהוביל לתוצאה של גלידה דלילה מידי.
  • ככל שתנערו ביותר מרץ ורצינות, כך תקבל הגלידה שלכם מרקם דומה יותר לגלידה אמיתית. ניעור בחצי כוח יביא לתוצאה שדומה יותר למילק – שייק מאשר לגלידה. אל תתנו לזה להרתיע אתכם מלנסות. כך או כך זה טעים וכנראה שהסועדים לא יהיו מאוכזבים.
  • אם תוציאו את השקית לאחר 10 דקות של ניעור, תראו שהגלידה החלה להסמיך בעיקר צמוד לדופן השקית. בכדי להבטיח הסמכה אחידה יותר, אתם יכולים להפריד את הגלידה מדפנות השקית, לסגור חזרה, להוסיף כף מלח גס לכלי הגדול ולהמשיך בתהליך הניעור.
  • אם בחרתם להשתמש בכדור בלוי בתור כלי הקיבול הגדול, חתכו בו פתח באורך 10 – 15 ס”מ, הכניסו לתוכו שקית זיפלוק גדולה, מלאו אותה בקרח, מלח ושקיות תערובת הגלידה, כפי שכתוב מעלה בסעיפים 3 ו- 4 ואטמו אותה היטב. נגבו את הכדור מבחוץ כך שיהיה נקי ויבש וסגרו בהדבקת דבק חבלה.
  • ובפינת המדע: איך זה קורה אתם שואלים? הסוד שב”קסם” הזה נעוץ בכך שהמלח שאנו מוסיפים לקרח מוריד את הטמפרטורה שלו, והקור שנוצר בשקית הקרח, גורם להיווצרות גושי קרח בתערובת הגלידה ומאפשר לגלידה לקפוא גם מבלי שנזדקק למקפיא.

אם תרצו להבין יותר על התהליך המדעי שמתרחש בזמן הכנת המתכון הזה, תוכלו ללמוד זאת כאן:

https://inbalskits.com/fasticecream/

 בתאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *